raakvlak.punt.nl
kunst van Lineke van der Maas
Start nieuw seizoen Kunstmeer

Kunstmeer start met een nieuw seizoen. Het thema blijft: Lichaam & Landschap maar nu met de focus op: van Landschap naar Compositie. We bestuderen het expressionisme en de schilder Kandinsky.

Kandinsky schilderde graag landschappen, aanvankelijk natuurgetrouw. Maar op een dag viel zijn oog op een schilderij, boeiend van compositie met stralende kleuren. Pas later zag hij dat het een schilderij van hemzelf was dat op z’n kant stond. Het bracht hem tot het besef dat compositie en kleur boeiender waren dan het landschap op zichzelf. Het was een ommekeer in zijn manier van schilderen.

Rond het thema organiseert Kunstmeer een aantal activiteiten. Je vindt ze op de website van Kunstmeer.

 

Eén van de activiteiten is een workshop  À LA KANDINSKY bij Marianne Geerts op vrijdag 6 december van 13.30 - 17.30 uur. De kosten zijn € 35,00 per persoon. Deze workshop is geïnspireerd op het gedachtengoed van Wassily Kandinsky, de grondlegger van de abstracte kunst. Je gaat je verdiepen in de kleuren van de vormen en de vormen van de kleuren en je persoonlijke expressie daarbij.

Reacties

Gerrie Schipperen op 28-10-2013 11:12

Hallo Linneke,

is die workshop bij Marianne Geerts voor iedereen?

Lineke op 28-10-2013 13:27

Hallo Gerrie, ja, de workshop is voor iedereen en er is nog een plaats vrij. Laat maar weten als je mee wilt doen via l.v.d.maas@hotmail.com.

Er zijn tot nu toe 5 deelnemers voor deze worskhop.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl